31 maj: det svartnar för ögonen…

 

Idag har jag målat husgrund med svartgrå färg hela förmiddagen och har hunnit med gaveln och resten av trädgårdssidan. Trots att jag satt på en pall hela tiden fick jag ont i ryggen så det var nog bara bra att jag inte hann med något pass på eftermiddagen. I morgon hoppas jag hinna med åtminstone halva framsidan. Som jämförelse lägger jag också ut en bild på hur den husgrund som inte är målad ännu ser ut:

Det kändes nästan konstigt att vara ensamma i huset. Men redan på torsdag återvänder ju Nisse och Mandy för att sätta upp mer tapeter.

Björn har gjort lite av varje, bland annat fixat så att det åter går att öppna de dörrar som griper nu när det är högre luftfuktighet. Han har också satt upp elkablar som lossnat från fasaden samt murat ytterligare ett hål i husgrunden. Det enda jag såg av honom under vårt arbetspass – eftersom jag alltså satt på en pall utanför huset hela tiden – var när han målade elskåpet på gaveln för andra gången. Han fick nästan spel på plåtfärgen som torkade extremt snabbt. Redan när penseln nått botten av skåpet hade färgen högst upp torkat. Och kom han sedan åt det torra med nästa penseldrag blev det kornigt och fult. ”Aldrig mer denna färg”, lovade han sig själv.

I morgon tänkte vi åka och köpa sådant vi behöver för att färdigställa badrummet och köket. 

Visa fler inlägg