30 juni: guldkorn i köket

Idag inledde Björn arbetsdagen med att sätta upp handtagen och knopparna i köket. Han tillverkade en mall för att få knopparna och handtagen på samma ställe på lådfronterna. Nu blänker det vackert på skåp och lådor.

 
 

Även hallen har fått sin del av guldglansen sedan några krokar kommit upp på väggen. Givetvis ska vi ha en hatthylla också, den får sitta i smutten under trappan.

 
 

Jag målade med tre olika vita färger: titan zinkvit på trappvangen (äntligen!) samt på köksfläkten, kittvit på dörrfodret i badrummet (färdigt nu) samt vanlig väggfärg för att täcka alla skrapmärken bakom elementen.

 

Jag och barnen for iväg på inköpsrunda ännu en gång och kom hem med mattor till kök, hall och vardagsrum. Sedan hade det ju känts bra om vi fått bära in lite möbler. Men då ösregnade det vilket satte stopp för de planerna. Vi hoppas på bättre väder i morgon.

Björn har i alla fall dragit fram tv-kabeln i vardagsrummet samt kopplat in teven. Han har också oljat in ekskivorna i köket.

Vi diskuterar fortfarande om vi ska fernissa köksgolvet en gång till eller inte. Väljer vi att göra det blir det i morgon eftermiddag, för tidigare på dagen måste vi kunna gå in och ut och fortsätta att fixa i köket!

Jag avslutar med en bild på den rosa bäddsoffan i Fridas rum. Med lite tillbehör chockar den väl inte längre någon med sin färg. Eller?

 
Visa fler inlägg