29 februari: kökstaket snart färdigt

 
 

Nu är vi snart klara med kökstaket! Svanebäckslisterna är målade i samma brungråa färg som den ursprungliga list vi hittade hade och de sitter nu uppskruvade längs bjälkarna och högst upp på väggarna. Vid väggarna får de sällskap av en vitmålad rejäl 12 centimeters hålkälslist av samma modell som vi hittade under takgipsen.  

Fast Björn slet med finjusteringen (se bilderna ovan) gick det inte att få alla lister på exakt samma höjd eftersom huset inte direkt har några räta vinklar. Men jag tycker inte helhetsintrycket skäms för sig. Det är ju ett gammalt hus!
Slutresultatet blev så här:

 
 
Nu när taket är klart blir vi ännu mer sugna på att ta oss an även väggarna i köket. Redan nästa vecka får vi proffshjälp med att bredspackla och laga dem. Men tapetsering och kakling får vänta. Först måste vi nämligen lägga golv och sätta lister i köket – och det kan vi inte ännu eftersom temperaturen på första våningen är för låg. Alltså måste först rörmokaren bli färdig med sin installering av vattenvärmepumpen och elementen. Ja, ni märker själva, det lär dröja ett tag innan köket är redo att kockas i…
Visa fler inlägg