30 november: Nu händer det saker!

 
 

Idag har det hänt massor! Knappt hade stormen Gorm rasat färdigt på morgonen förrän Faunus Träd dök upp i trädgården. Det var häftigt att se dem i arbete - arbetslaget på fyra personer var väl koordinerade och allt flöt på både uppe i trädtopparna och nere på marken. De fick dock avbryta några gånger under dagen på grund av akuta stormuppdrag på annan ort.

Under sin första dag hann de trots avbrotten med att ta ner de två stora avenbokarna samt glesa ut i växtligheten längst ner i trädgården (mot allmänningen).  Och nu ser vårt hus ut så här (bilden nedanför visar hur det såg ut med avenbokar), sett från allmänningen:

 

Inne i huset hände det också saker. Ett helt gäng från Domstens kulturbyggnadsfirma slet med att riva golv samt väggen mellan lilla matsalen och köket. Den sistnämnda trodde vi var från 70-talet men den visade sig vara äldre – kanske från 40-talet - och innehöll en smal dörr som spikats igen. På väggen hittade vi också två gamla tapeter, en på vardera sida (se bilderna nedan).

 
 

Golvbjälklaget bjöd inte på några obehagliga överraskningar. Den sida av bjälkarna som suttit mot golvet till var i fint skick (se bild nedan). Skönt!

 

Björn och jag fortsatte skrapa tapet och är nu nästan klara med stora salongen på första våningen. Jag räknar med svår träningsvärk i morgon!

Björn rev även bort en fönsterbänk inne i stora salongen i hopp om att hitta den gamla väggpanelen som vi sett på de gamla bilderna. Men där gick vi tyvärr bet. Ingen panel…

Visa fler inlägg