4 juli: lampor i kvadrat – och ett soffbord

                

Idag har jag och Björn farit på shoppingtur tillsammans. Som vanligt behövdes färg och trädetaljer men annars var huvuduppgiften att komma hem med alla de lampor som saknas i huset. Vi kom hem med kökslampor (överst till vänster), lampor till vardagsrummet (överst till höger), en lampa till tvättstugan samt en lampa till hallen (stora bilden ovan). Och när vi gjorde ett strandhugg på Ohlssons möbelaffär i Hasslarp gjorde vi två fynd: ett soffbord i körsbärsträ tillverkat i Bosarp (mycket aptitligt reapris, se bild nedan) samt en golvlampa/läslampa med skaft i valnötsträ (tyvärr inte på rea).

Väl hemma satte Björn raskt igång med att sätta upp alla lampor. Då visade det sig tyvärr att det inte fanns någon ström till lamputtagen i köket. Attans… Dock lovade vår elektriker Andreas Härbst att komma ut och felsöka redan imorgon – fin service!

 
Själv plockade jag ut målarbockarna från garaget och ställde mig i trädgården för att måla limträskivor som vi ska ha som täckskivor bak på kökshalvön. Jag använde en antikvit lackfärg som torkade snabbt. Ingen tid för linoljefärg just här… Medan jag ändå höll på målade jag även två fönsterbänkar i obehandlad furu med samma lackfärg. De har vi tänkt sätta upp som enkla hyllor i köket och i hallen. En strykning till ska de få i morgon bitti och sedan kan vi sätta upp dem i morgon eftermiddag.
 

När vi plockat in soffbordet i vardagsrummet fick vi infallet att även plocka in lamino-stolen som vi fått av svärföräldrarna och sätta den i samma hörn som stolarna och det lilla runda bordet. Laminon har vi haft i vår ägo sedan svärföräldrarna flyttade till ett mindre hus för ett år sedan men det är mest katten som använt den (hon är svag för fårskinn). En så fin stol förtjänar bättre! Nu får den en framträdande plats i det nya huset - och den nyinköpta golvlampan tyckte vi passade bra i samma hörn:

 
Trots att vi köpt så många lampor kom vi vid hemkomsten på att vi glömt en, den som ska sitta i hallen utanför gästtoaletten. Vi som tyckte vi planerat så noga…

Björn avslutade arbetsdagen med att montera och justera in alla slottsvreden på elementen samt att silikonfoga kring diskbänken.

 
Jag avslutar med en bild på skänken. Den har förflyttats ännu en gång med hjälp av våra snälla grannar. Nu står den där den ska stå, i vardagsrummet. Nu saknas bara en tv-bänk så är rummet tämligen färdigmöblerat!