25 december: liten paus för barnens skull

 

Jovisst fick vi lite gjort i huset även idag, men först efter mörkrets inbrott. På bilden ovan syns Björns skugga genom rullgardinen när han spacklar fönstersmygar med en stor bygglampa i ryggen.

Själv fick jag en glad överraskning när jag satte skrapan mot tapeten på den jättelika trappväggen. Inte någon annan vägg hittills har varit så lättskrapad! Men samtidigt var det lite läskigt när man står överst i en trappa. Jag kunde inte låta bli att tänka på vad som skulle hända om skrapan gled iväg lite för långt bort och jag själv samtidigt tappat fotfästet… Dessutom har de tapetremsor som ramlar ner ungefär samma effekt som bananskal på ens fotfäste så det gäller att hålla reda på var man sätter fötterna. Men trots allt, det är skönt att den största väggen i huset inte också var den mest truliga.

 
Björn var på biblioteket i Höganäs häromdagen och lyckades hitta ytterligare bilder av huset i två utgåvor av Skånska Gods och Gårdar, tagna 1937 och 1944. Eftersom det tydligt syns hur ståtlig trädgården var på den tiden mejlade han iväg en bild till tjejerna på Trädgårdslycka som ska göra en ritning av vår framtida trädgård!
Från och med i morgon ska vi ta lite semester från vårt husprojekt i några dagar. Nästan lite jobbigt att inte få skrapa tapet (ja, jag är allvarlig!), men barnen kommer att tycka det är toppen att få ha oss föräldrar tillgängliga för annat än renovering! Jag räknar med att ta upp bloggen igen runt nyår! Välkomna tillbaka då!
Visa fler inlägg