6 juli: oj, vi är visst nästan klara!

 
 
Köket är nu också nästan klart. Björn har gjort sitt allra sista snickarpass under dagen och fått upp de sista socklarna samt pärlsponten på kökshalvön. Och jag har rollat täckskivorna på densamma en sista gång (bild ovan). Sist men inte minst lyckades vi med gemensamma krafter bära in vårt stora köksbord och få det på plats. I morgon ska vi bära in köksstolarna.
 
 
På eftermiddagen var Björn ensam i huset och satte då upp två hyllor i köket (ni vet, de där fönsterbrädorna som jag målat vita) samt satte upp eklister utmed kökshalvöns baksida.

 
Han har också satt upp hatthyllan jag köpte igår, vilket innebär att även hallen är nästan klar nu (se bild nedan). Det fattas bara en hylla till vänster om ytterdörren, där man kan lägga solglasögon, bilnycklar med mera.
 
 
Även Fridas rum är så gott som färdigt sedan vårt auktionsfynd från i höstas, en taklampa, kommit upp. Dock löste jordfelsbrytaren ut när Björn tände den så förmodligen måste de gamla tyg(!)kablarna i lampan dras om. Tills dess går det att fuska genom att lägga en glödlampa i lampan och få lite ljus på det viset…
 
 
I morgon ska vi åka till Helsingborg igen för att bland annat fixa en sista detalj till vardagsrummet: tillräckligt eleganta mattor. Kruxet blir att hitta några som uppfyller kravet utan att gräva alltför stort hål i våra renoveringströtta plånböcker. Sedan torde bara en sak återstå: städa huset från topp till tå och sedan SLUTFIXA! 
#1 - - Eva:

TÄNK att ni är så gott som färdiga nu! Det måste vara en härlig känsla. Vilket jobb ni gjort! Det är fantastiskt fint :).

Svar: Jag väntar fortfarande på den härliga känslan... Just nu är det alldeles för mycket att göra för att den ska infinna sig :). Men jag är säker på att den kommer på lördag kväll!
Anja Thorsén Arnsvik