5 juli: vi fyller i tomrummen ett efter ett

Idag har vi lyckats hitta ytterligare tre möbler på Blocket: en tv-bänk, en hatthylla och en skobänk. Vid femtiden for jag och äldsta dottern iväg för att hämta dessa samt köpa en lång rad andra saker som behövs i ett nytt hushåll. Vi var helt matta när vi kom hem ett antal timmar senare, med hela bilen fullastad.

Efter att vi lyft in sakerna var det hög tid att göra kväll – men vi kunde inte låta bli att lyfta in tv-bänken i vardagsrummet först. Vi känner oss ganska färdiga med rummet nu. Det är bara slutfix som återstår som de brukar säga i barn programmet ”Fixa rummet”!

 

Tidigare på dagen hade Björn satt upp täckskivorna på kökshalvön. Två strykningar med den vita lackfärgen räckte tyvärr inte så det blir en ny vända med rollern i morgon.

Björn har också satt socklar framför några av köksbänkarna för att försluta mellanrummet mellan skåp och golv. Tyvärr var de lite för breda för de mellanrum som återstår att täcka så i morgon får han såga till de sista bitarna för att få dem på plats. På tal om mellanrum så har han också täppt till glipan mellan köksbänken och kaklet med en tunn eklist, se detaljbilden nedan:

 
En av de småsaker jag hunnit med i huset är att häfta fast det röda lådpappret vi köpte på Öland i de två lådorna byrån i stora sovrummet. Blankt och fint och fräscht ser det ut nu när man öppnar dem!
 

Jag avslutar med en bild på en av de stockrosor jag flyttade för några veckor sedan och som kämpat för överlevnad i "döda rabatten". Nu har de tagit sig och börjar snart blomma. Dock blir de inte så höga och ståtliga precis, de tycks stanna på knappt en meter...