1 juli: inflyttningen har börjat!

Äntligen har vi kunnat lyfta in lite möbler i relativt tomma hus. Vid lunchtid idag lämnade jag och barnen Björn ensam i huset och följde med hem till vår före detta granne i Ängelholm. Hon har förvarat ett bord för vår räkning, som hon skänkte till oss i höstas. Tack! Bordet har tidigare stått i huset när hon bodde här men har längre historia på Svanebäcksgården än så. Det stod bortglömt i en av de längor som revs när gården gjordes om på 1970-talet - och räddades av en bekant till vår granne.

Vår kära granne hade fler möbler hon inte längre behöver och med oss hem fick vi även två stolar, ett skåp i körsbärsträ som ska få hänga på väggen i köket samt vita utemöbler i trä. De sistnämnda ska vi placera längst ner i trädgården. På så vis kan man alltid välja skugga eller sol när man vill fika ute!

När vi kom hem torkade jag först av möblerna lite med babyservetter. De är jättebra att rengöra allt möjligt med upptäckte vi under småbarnsåren, så numera har vi alltid ett paket hemma…

De två stolarna vi fått lyfte vi in i vardagsrummet. De ska så småningom få sällskap av ett trebent bord som inte fick plats i släpet hem denna gång men som vår före detta granne lovat ta med sig nästa gång hon besöker Viken. Svanebäcksbordet fick flytta in i köket. Visst är det fint!

Av samma goa människa – visst är hon en pärla – har vi fått den vackra lampa som Björn idag satte upp ovanför den plats där matbordet ska stå (se bilder nedan). Tyvärr hann vi inte lyfta in själva bordet idag eftersom Björn skulle till Malmö för att träffa en kompis han inte sett på evigheter och som sällan är i Skåne. Han beviljades därför permission för denna utflykt…

 

Under dagen har vi annars också gått och småduttat med målarpensel och fyllt i diverse skavanker. Det värsta är att till och med vi själva har svårt att komma ihåg var det är nymålat.

Innan Björn sprang iväg för att hinna med bussen mot Malmö hann vi också lyfta in de två soffor vi köpt till vardagsrummet. De är som synes på bilden ovan inte så märkvärdiga, men vi hoppas med de övriga detaljerna i rummet ändå kunna uppnå den känsla vi vill ha.

När Björn gått släpade jag med femåringen ut i garaget för att måla våra allra sista pärlsponts-stumpar. De ska bli antikgröna och sedan spikas upp på kortsidan av den ”kökshalvö” som går inåt köket från köksväggen. Och så lite guldglänsande mässingskrokar på det samt en vacker kökshandduk…

I morgon ska vi bland annat lyfta in matbordet samt skänken vi köpt på nätet. Den sistnämnda är så vansinnigt tung att vi bokat in tre grannar för att hjälpa till med förflyttningen. Det kommer att kännas väldigt skönt när den kommit på plats i köket!